2018. május 5., szombat

Spárga a legegyszerűbben elkészítve

Az új szezon első dobozából származó csokor spárga sorsáról csütörtök óta gondolkodtam. Először krémlevest, majd rizottót szerettem volna készíteni belőle. Végül rozéra sütött kacsamell és főtt bulgur mellé tálalva csak simán meggrilleztem a sütőben. 
Ne feledjétek, hogy igencsak érdemes a letört, fásabb darabokat eltenni a mélyhűtőbe, mert később finom ízt ad a hús/zöldséglevesnek.


Hozzávalók:

Elkészítés:
  1. A spárgát ügyesen megpucoljuk, majd olívaolajban megforgatjuk.
  2. Mehet a sütőbe 200 fokon. Körülbelül 15 perc alatt el is készül, ha jól elő volt melegítve a sütőnk.
  3. Még jobb, ha husi után sütjük ugyanabban a tepsiben, amelyből nem mossuk ki az odapörkölődött szaftot.
  4. Salátába, gabonaköret mellé tökéletes!
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése