2014. november 17., hétfő

Kacsamájpástétom

Önmagában is nagyon finom, de lilahagymalekvárral megkoronázva még jobb.

Hozzávalók
  • 50 dkg tisztított pecsenye kacsa máj
  • 100 g vaj
  • 1 nagyobb fej hagyma apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma összetörve
  • 1 teáskanál friss kakukkfű
  • 2 babérlevél
  • fél tk. frissen őrölt bors
  • 1 tk só
  • 2 ek. 3 puttonyos Tokaji Aszú
  • 100 ml tejszín
Elkész­ítés
  1. Egy serpenyőben a vaj felét felolvasztjuk, üvegesre pároljuk benne a hagymát és a végén rádobjuk a fokhagymát is.
  2. Hozzátesszük a kacsamájat, a babérleveleket, a kakukkfüvet és a borsot. 7-8 percig pirítjuk, majd kiszedjük a babérleveleket és mehet a turmxiba minden.
  3. A serpenyőbe öntjük az alkoholt, átforraljuk, felkaparjuk a maradékot, és szintén a turmixba tesszük.
  4. Ehhez adjuk a tejszínt, a maradék vajat, majd sózzuk és az egészet krémesre turmixoljuk.
  5. Végül kis üvegekbe vagy tálkákba tesszük és kihűtjük.
Forrás: Tearoom (Kiss Detti)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése