2017. március 8., szerda

Tárkonyos raguleves Zsuzsa konyhájából

Az "ínséges" időszakban sok-sok levest eszünk, mert ezek tartalmasak, és a maradék fagyasztott vagy hűtött zöldséget jól fel lehet használni bennük.


Hozzávalók:


  • 4-5 szál sárgarépa
  • 4-5 marék zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 karalábé
  • 1 fél pasztinák
  • tejszín és tejföl
  • szárított tárkony
  • csirkemell/csirke aprólék
  • fokhagyma/házi fokhagymapor
  • 2-3 ek citromlé
Elkészítés:
  1. A zöldségeket megtisztítjuk, apró kockára vágjuk.
  2. A hagymát olajon megpároljuk, és rádobjuk a kockára vágott csirkehúst, amelyet fehéredésig pirítunk.
  3. Jöhetnek rá az apróra vágott keményebb zöldségek. Felöntjük vízzel.
  4. Sózzuk, borsozzuk, tárkonnyal és fokhagymával fűszerezzük, és megfőzzük a zöldségeket.
  5. A legvégén hozzáadjuk a zöldborsót. Puhára főzzük.
  6. A tejföl és tejszín keverékét 2-3 merőkanál levessel elkeverjük, majd a leveshez öntjük.
  7. Felfőzzük, és már tálalhatjuk is. Egy kis citromlével még ízesíthetjük.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése