2016. október 2., vasárnap

Rakott kelkáposzta

Klasszikus étel. Kicsit pepecs, hogy minden réteget külön kell elkészíteni, de egy ráérősebb vasárnapon nekem belefér.

Hozzávalók (4-5 személyre):
  • 2 bögre rizs
  • 10-15 nagy káposztalevél
  • 60 dkg darált hús
  • 2-3 fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1-2 dl paradicsomlé és 5-6 darab paradicsom (a fagyasztóból)
  • só, fűszerek (nálam termelői olaszos fűszerkeverék)
  • zsiradék
  • tejföl (ízlés szerint)
Elkészítés:
  1. A káposztaleveleket megmossuk, majd lobogó vízbe mártjuk egyesével pár percre. Félretesszük.
  2. A rizst sós vízben megfőzzük.
  3. A felaprított hagymákat megpároljuk a zsiradékon, majd rádobjuk a húst, a paradicsomlét és a paradicsomot. Összesütjük, fűszerezzük.
  4. Egy tepsibe alulra elhelyezzük a káposztaleveleket. Kb. 4-5 hatalmas levelet tettem egy réteghez.
  5. Erre jöhet a rizs, majd a tejföl, husi, káposzta újra rizs.
  6. A tetejére még egy kis husi került, egy réteg káposzta, végül tejföllel kentem meg vastagon.
  7. 180-200 fokos sütőben 30-40 percet sült.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése