2016. október 21., péntek

Pirított tészta sok-sok zöldséggel

Szándékosan nem kínai pirított tésztának hívom, mert ők biztosan teljesen másképp készítik. Ez az egyik kedvenc ételem, és én így készítem.

Hozzávalók:

  • sárgarépa
  • káposzta
  • kukorica (fagyasztott)
  • borsó
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • kedvence spagettitésztánk
  • szójaszósz
  • só, bors
  • olaj
Elkészítés:
  1. A zöldségeket pici, apró darabokra vágjuk, majd wokban apránként megpirítjuk. Rázogatva, kevergetve. Először a hagymával kezdünk, majd a keményebb zöldségekkel folytatjuk. Végül hozzáadjuk a borsót és a kukoricát.
  2. Közben a tésztát sós vízben kifőzzük. Lecsöpögtetjük.
  3. Szójaszósszal meglocsoljuk, majd sózzuk és borsozzuk.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése