2016. október 19., szerda

Mennyei mézes káposztás csirke

Volt gasztroblogger társam, Fülöp Judit hívta fel a minap a figyelmemet erre a szuper receptre, amely a legfrissebb Kiskegyed Konyhájában jelent meg. Minden adott volt otthon hozzá, próbáljátok ki! Kb. 20-25 perc alatt elkészül. Főleg, ha wokban sütitek. Az eredeti recept chilis, de én azt elhagytam.

Hozzávalók (3-4 személyre):
  • 60 dkg csirkemell
  • 60 dkg káposzta
  • friss gyömbér (v. gyömbérpor)
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg kesudió
  • Szószhoz: 5 ek szójaszósz, 2 ek méz, 1 kk keményítő, 1 dl almalé (pl.: Guszti bácsié), 3 ek citromlé
  • olaj
Elkészítés:
  1. A megmosott, leszárított csirkét felkockázzuk, majd wokban egy kevés olajon lepirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a felcsíkozott káposztát és a zúzott fokhagymát, majd összesütjük.
  3. Mehet hozzá a kesu is, és pár percig együtt sütjük kavargatás, rázogatás mellett.
  4. A végén elkészítjük az öntetet, és leöntjük vele a sült csirkét. Ha chilit is adunk hozzá, keverjük a szószhoz.
  5. Rizzsel vagy tésztával tálaljuk. 
  6. Én reszeltem mellé egy jó adag nyers céklát is.
Forrás: Lengyel Zsuzsa (Kiskegyed Konyhája)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése