2016. szeptember 18., vasárnap

Sült kápiás-brokkolis tésztasaláta

Az új Nők Lapja Konyhában találtam rá Vrábel Krisztina receptjére, és ez ihlette ezt a hétfői elviteles ebédet.

Hozzávalók (2-3 személyre): 



  • 4 kápia paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 aprócska brokkoli
  • tészta 2-3 személyre
  • olívaolaj/hidegen sajtolt olaj
  • 2 marék sonka/szalonna
  • bors
  • mozzarella/feta
  • 1 marék petrezselyemzöld
Elkészítés:
  1. A tésztát lobogó, sós vízben megfőzzük.
  2. A sonkát olajon megpirítjuk, majd fokhagymanyomóval belenyomjuk a fokhagymát. Összesütjük.
  3. Rádobjuk az apróra vágott kápia paprikát. Nagy lángon, rázogatva sütjük.
  4. A brokkolit párolóbetétben megpároljuk. Majd a legvégén hozzáadjuk a zöldséghez.
  5. A feltétet összekeverjük a tésztával. Fűszerezzük.
  6. Mozzarellát vagy fetát adunk hozzá, majd jöhet rá a friss petrezselyemzöld.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése