2016. szeptember 4., vasárnap

Ratatouille

Hozzávalók:
  • 9 evőkanál olívaolaj
  • 2 lilahagyma felaprítva
  • 9 fokhagymagerezd zúzva
  • 3 piros édes paprika nagyobb darabokra vágva
  • 2 padlizsán nagyobb darabokra vágva
  • 4 kisebb cukkini nagyobb darabokra vágva
  • 1 kg paradicsom meghámozva
  • 400 ml víz
  • oregano
  • majoranna
  • petrezselyem
  • bors
Elkészítés:
1. 3 evőkanál olívaolajon megpároljuk a hagymát és a fokhagymát.
2. Hozzáadjuk a paprikát, padlizsánt, cukkinit és öt percig kavargatva főzzük.
3. Hozzáadjuk a paradicsomot, a vizet és a fűszereket, jól összekeverjük,és lassú tűzön főzzük egy órát.
4. Belekeverünk még 6 evőkanál olívaolajat és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Forrás: Hoyk Zsófia


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése