2016. szeptember 4., vasárnap

Őszi gyümölcsös csirke curry

Finoman, visszafogottan fűszerezett csirkés curry rizzsel tálalva. Mehet bele bármilyen őszi gyümölcs, akár szilva és barack is az almán és körtén kívül.

Hozzávalók (4 személyre):

  • 1 kg csirkemell felkockázva
  • 2 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • zsiradék
  • 2 marék paradicsom (nálam apró fajta, koktél)
  • 1 dl házi paradicsomlé
  • 1 doboz rizstejszín (sima tejszínt nem tennék bele, mert ez csak az állagához kell)
  • 2 db alma felkockázva
  • 1 marék mazsola (nem kénezett)
  • 1 körte felkockázva 
  • néhány szem szőlő
  • 2-3 csurgatás méz
  • 2 tk sárgabarack lekvár (cukormentes)
  • fűszerek: fahéj, szegfűszeg, kurkuma, pici currypor, gyömbér, só, őrölt bors
  • alaplé vagy víz
Elkészítés:
  1. Zsiradékon lepirítjuk a felkockázott hagymát, majd jöhet rá a kockára vágott husi.
  2. Kifehéredésig sütjük, kavargatjuk, majd hozzáadjuk az alaplét és a paradicsomot, hogy majdnem ellepje.
  3. Jöhetnek a fűszerek és a gyümölcsök.
  4. Az egészet összefőzzük gyakori kavargatás mellett.
  5. Sűrű ragut kapunk, amelyet rizstejszínnel tovább sűríthetünk.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése