2016. szeptember 21., szerda

Kolbászos csicseriborsó ragu zöldségekkel

Hideg van. Ősz van. Rendkívül jólesett ez a melengető ebéd a mai nap.

Hozzávalók (3-4 személyre):
  • 3 fej lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1-2 cm friss gyömbér
  • 1 adag sült paradicsom (fagyasztóba eltett)/paradicsom (kb. 30-40 dkg)
  • kb. 30 dkg csicseriborsó
  • 1 kápia paprika
  • 3 szál sárgarépa
  • olaj
  • bors/borsikafű/kakukkfű
  • egy kevés szárazkolbász (én csak kevéssel szeretem)
Elkészítés:
  1. A csicseriborsót előző éjszaka áztassuk be, majd másnap mossuk át.
  2. A hagymákat aprítsuk fel, és pároljuk meg olajon. Dobjuk rá a kolbászt.
  3. Jöhet bele a csicseriborsó, majd a karikára vágott répa és a felkockázott paprika.
  4. Következnek a paradicsomok egészben, fagyasztva.
  5. Mehet bele annyi víz vagy zöldségleves, hogy ellepje, és alacsony lángon összefőzzük a ragut.
  6. Fűszerezzük, majd melegen tálaljuk párolt jázmin rizzsel.
  7. Mehet bele akár finoman felaprított répalevél, petrezselyem vagy koriander is a végén.
Forrás: Lengyel Zsuzsa



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése