2016. szeptember 30., péntek

Endíviás falatkák

Az endívia leveleket szépen, kreatívan megtöltve fantasztikus vacsorát (vagy előételt) kapunk. Egy-két ötletet gyűjtöttem nektek ahhoz, hogy mivel érdemes párosítani a ropogós, enyhén kesernyés ízű leveleket:


1) Mézes-kecskesajtos endívia falatok: http://www.thecreativebite.com/honey-goat-cheese-endive-bites/


  • kenhető kecskesajt
  • apróra vágott pirított dió (pekán stb.)
  • 1-1-csurgatás méz
  • 1-1 zsályalevél (más zöldfűszer)
  • endívia


  • zöldfűszeres kecskesajt
  • apróra vágott füstölt lazac
  • endívia




  • apróra vágott körte
  • morzsolt kéksajt
  • apróra vágott aszalt áfonya
  • aprított petrezselyem
  • pirított dió, aprítva
  • öntet: 2 ek balzsamecet (fehér), 1 tk mustár, 1 tk friss citromlé, 1 tk juharszirup, 1/4 csésze olívaolaj, só, bors
  1. A leveleket szétszedem, megmosom, leszárítom.
  2. Sütőpapírra helyezem a csónakokat, és bőven megszórom reszelt sajttal.
  3. A 180 fokra előmelegített sütőbe tolom, éa 15 perc alatt megsütöm.
5) Pirított endívia kéksajttal:
  1. Az endíviát hosszában félbevágjuk, olívaolajjal meglocsoljuk és bőven sózzuk, borsozzuk, bemasszírozzuk ezekkel a salátát. 
  2. Grillserpenyőben vagy sütő grillfokozaton 2-2 percig pirítjuk mindkét oldalát, addig amíg barna nem lesz kissé, és össze nem esik. 
  3. Kéksajtot terítünk ezután rá, és 1-2 perc alatt ráolvasztjuk. 
  4. Kenyérrel/pirítóssal tálaljuk, vagy már eleve a pirított endíviát kenyérszeletre helyezzük, és a sajttal együtt grillezzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése