2016. augusztus 15., hétfő

Teljes kiőrlésű sós kréker (kenyérünnepi recept) és mártogatós

Nagyon gyorsan elkészíthető vajas ropogtatnivaló. A családom megőrült érte, és úgy tűnt, nektek is ízlett, mert semmi sem maradt belőle. Érdemes 2-3 adaggal indítani, mert egy adag kevés.

Hozzávalók egy adaghoz (kb. 66 db keksz):
  • 1 csésze (=cup=kb. 130 g) teljes kiőrlésű (tönköly)liszt
  • 1 1/2 ek méz
  • 1/2 tk só + a tetejére pici
  • 1/4 tk pirospaprika
  • 4 ek vaj (igazi!)
  • 1/4 csésze víz
  • 2 csipet vaníliapor
Elkészítés:

  1. A lisztet összekeverem a mézzel és a fűszerekkel.
  2. Majd felkockázom a vajat, és kézzel, jól eldolgozom a lisztben.
  3. Jöhet a víz. Összegyúrom.
  4. Felezem a tésztát, majd nagyon vékonyra kinyújtom.
  5. Sütőpapíron nyújtom ki, és ezen vágom fel tetszőleges formára.
  6. Előmelegítem a sütőt 200 fokra.
  7. Vágtam négyszögletű és háromszögletű formát is.
  8. A tetejét megszórom egy pici sóval, és mehet is a sütőbe.
  9. 8-12 perc alatt kész.
  10. Félidőben fordítsuk meg.
  11. Maradjunk mellette, mert igen könnyen megég!
  12. A kenyérünnepre ezt a Zizi-féle sajtmártogatóst hoztam hozzá: http://www.zizikalandjai.com/2010/12/sajtgolyoval-az-uj-evre-cheese-ball.html
  13. A mártogatósba tettem saját készítésű aszalt meggyet, aszalt sárgabarackot, almát és szilvát, diót és mazsolát.Forráshttp://happymoneysaver.com/homemade-wheat-crackers/ (Lengyel Zsuzsa)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése