2016. május 10., kedd

Zöld burgonyatorta

Finom köret vagy önmagában álló fogás is lehet ez a spenóttal rakott krumpli.

Hozzávalók:

  • 80 dkg héjában főtt burgonya
  • 75 dkg friss spenót
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olaj
  • só, bors, szerecsendió
  • 15 dkg feta sajt
  • 3 dl tejföl/joghurt
  • 2 ek vaj
  • zsiradék a formához
  • 2 ek pirított szezámmag
Elkészítés:
  1. A főtt burgonyát meghámozzuk, majd durvára reszeljük.
  2. A spenótot több vízben áztatjuk, leöblítjük, lecsöpögtetjük, majd felaprítjuk.
  3. A kétféle hagymát megpároljuk az olajon, majd rádobjuk a spenótot.
  4. Lefedve pároljuk 5 percig.
  5. Fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval.
  6. A szezámmagot száraz serpenyőben megpirítjuk.
  7. A fetát a tejföllel krémesre keverjük.
  8. Egy kikent felfújtformába tesszük a burgonya felét, majd jöhet rá a fetakrém fele, majd a spenót.
  9. A maradék fetakrém következik, és a tetejére a maradék burgonya menjen.
  10. A vajdarabkákat és a szezámmagot szórjuk a tetejére.
  11. 180 fokon kb. 30 percig sütjük a sütőben.
Forrás: A legjobb családi szakácskönyv (L. Zsuzsa)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése