2016. május 22., vasárnap

Kínai kel-retek saláta pirított napraforgómaggal

Mostanában így készítek salátát: kinyitom a hűtőt, és kipakolok legalább háromféle zöldséget, kiteszek egy fűszert, egy kis sót, és gyorsan készítek egy kis vinaigrette öntetet (csak úgy szemmértékkel). Pirítok hozzá egy kis olajos magot, és az egészet pár perc alatt - a mosást, szeletelést és szárítást is beleértve - összedobom.

Hozzávalók:

  • 8-9 darab retek
  • 1 szál új lilahagyma
  • 9-10 levélnyi kínai kel, vastag szárakkal együtt
  • borsikafű
  • 3 ek citromlé
  • pici méz
  • 8-9 ek olívaolaj
  • napraforgómag, pirítva


Elkészítés:
  1. A retket meghámozzuk, majd nagyon vékonyra szeleteljük (legyaluljuk). (Nekem ehhez külön szeletelőm van.)
  2. A hagymát és a kínai kelt is szép vékonyra szeleteljük.
  3. Az öntetet összeállítjuk: a citromléhez hozzáadom a sót és a fűszert, majd belekeverem az olajat.
  4. A zöldeket összeforgatom, majd rácsurgatom az öntetet.
  5. A napraforgót száraz serpenyőben megpirítom, majd mehet a saliba.
  6. A salit javasolt behűteni tálalás előtt. Ilyenkor még nem teszem rá a magokat, csak mielőtt az asztalra teszem.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése