2016. május 26., csütörtök

Inspirációk (2016. május 26.)

Zsuzsa:

Lássuk, mit is főzök?
A hétvégén szülinapot ünneplünk, vendégeink lesznek, és az a tervem, hogy főzök egy igazi húslevest fácánból, amelyhez szükség lesz a klasszikus leveszöldségekre, de teszek bele burgonyát és karalábét is majd. Mostanában úgy főzöm a levest, hogy az összes zöldséglevelet is beleteszem, így belekerül majd a répa és a karalábé levele. Ezt tálalás előtt kihalászom a levesből (és titokban megeszem). Ezt egy nagy adag bolognai követi majd tésztával (jó zöldségesen: répával, fehérrépával, hagymával, fagyasztott paradicsommal és zöldfűszerrel), és a meglepi torta pedig egy epres-túrós pite lesz.
A retekből biztosan elkészítem majd újra ezt a jó kis salátát: http://evkerekreceptek.blogspot.hu/2016/05/kinai-kel-retek-salata-piritott.html

Legújabb kedvencemnek, a kínai kelnek, pedig nagyon örültem, mert számomra is meglepő módon még csak most fedeztük fel, hogy valóban mennyire finom ez a zöldség nyersen. Leginkább salátába szeleteltem a ropogós levélnyelekkel együtt, de ropogtattuk a reggelihez és raktam útravaló szendvicsbe is. Nyamm. 

A pak choi is nagy kedvencünk. Szerencsére a kisfiam is imádja. Amit most igazán nagyon megkívántam, az a mustáros-tejszínes pak choi csirkével. De íncsiklandó fogás a pak choi csirkével és karalábéval sütve, bulgurral összekeverve.


Az összes maradék pedig egy zöldségmentő quiche-be kerül majd.

A bodza felhasználásához pedig egyelőre innen szemezgetek: http://kaldeneker.hu/kaldeneker/hobbim/118-keszitsunk-bodzaszorpot.html 
De azon is gondolkodom, hogy egyszerűen aszalóban megszárítom télire teának.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése