2016. február 23., kedd

Juharszirupban sült batáta

Nagyon finom köret bármilyen húsételhez vagy grillezett sajthoz, zöldséghez. Nálunk a karácsonyi menü része volt.

Hozzávalók:

  • 1 kg batáta, kockázva, héjastul
  • 2-3 ek vaj/kókuszzsír
  • 2 ek juharszirup
  • 1 ek balzsamecet
  • 2 ek narancslé
  • őrölt bors
Elkészítés:
  1. A batátát a vajon megpirítjuk, majd lefedjük, és alacsony lángon tovább pároljuk.
  2. Rácsorgatjuk a juharszirupot, balzsamecetet, narancslét, majd sózzuk-borsozzuk.
  3. Jól átforgatjuk, és melegen tálaljuk.
Forrás: Ízek és érzések (2015 tele) (L. Zsuzsa)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése