2016. február 28., vasárnap

Fagyasztott spenótkockák smoothie-hoz

Veletek is előfordul, hogy úgy érzitek, nem tudjátok, hirtelen melyik zacskó zöldet egyétek meg elsőként? 
Gyakran mire eljutok a második zacskó végére, már nem kívánom annyira a friss zöld leveleseket. Legalábbis már önmagában nem esik olyan jól rágcsálni. Ilyenkor smoothie-ként szoktuk fogyasztani a mizunát, a keleti salátamixet, a spenótot vagy a madársalátát. Még a fodros kelt is megihatjuk a nyers turmixban

Ha nem szeretnétek, hogy fonnyadt zöldség kerüljön a reggeli vitaminbombátokba, kezdjétek el ti is frissen lefagyasztani a spenótot/fodros kelt.


Íme egy remek ötlet arra, hogy kis adagokban, azonnal fogyasztható spenótadagocskákkal tudjátok dúsítani a reggeli smoothie-tokat:

Mi kell hozzá?
  • jégkockatartó
  • késes aprító
  • egy adag spenót
Ennyi az egész?
  1. A spenótot alaposan megmosom. Többször áztatva megszabadítom az összes homoktól.
  2. Salátacentrifugában vagy egy konyhai törlőruhába csomagolva leszárítom.
  3. Késes aprítóba teszem, és alaposan leturmixolom.
  4. Jégkockatartóba adagolom, és lefagyasztom.
  5. Egyenesen a fagyasztóból veszem ki, amikor szükségem van a spenótra. Egy-egy kockát kipattintok, és már dobom is a turmixgépbe.
Nézzétek meg a zöld turmixok gyűjteményét is! KATT!

Forrás: Lengyel Zsuzsa



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése