2015. december 6., vasárnap

Zöldségragu pak choy-jal

Egyszerű ragu ebédre vagy vacsira.

Hozzávalók:

  • 2 szál répa
  • 2-3 burgonya
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 1 cékla
  • fél pak choy
  • őrölt bors
  • 2-3 dl paradicsomlé
  • borsikafű (+ kedvenc fűszerünk)
  • zsiradék
  • őrölt kömény
  • pici méz
Elkészítés:
  1. A zöldséget meghámozzuk, majd apróra vágjuk. Lehetőleg egyforma darabokra.
  2. A zsiradékon megpároljuk a hagymákat, majd rádobjuk az összes zöldséget a pak choy kivételével.
  3. Felöntjük a paradicsomlével, majd fedő alatt puhára pároljuk.
  4. A legvégén keverjük hozzá a felaprított pak choy-t szárastul.
  5. Megkavarjuk, és fedő nélkül főzzük még egy rövid ideig.
  6. Tésztával vagy gabonával tálaljuk.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése