2015. december 15., kedd

Ropogós granola házilag (gasztro ajándék)

Remélem, a családom nem olvassa majd ezt a bejegyzést. Az idei karácsony gasztro ajándéka tőlem sokaknak ez a mennyei, jól variálható és egészséges müzli lesz. Magvakkal, aszalványokkal, fűszerekkel készítem. 

Hozzávalók:

  • 4 csésze gabonapehely (nálam 3 csésze zabpehely és 1 csésze puffasztott amaránt, de mehet bele tönkölypehely vagy kukoricapehely is)
  • 1 csésze olajos mag (napraforgó, kesudió, mandula, tökmag apróra vágva)
  • 1 csésze kókuszreszelék (kénezetlen, bio)
  • 1/2 csésze őrölt lenmag
  • 1/2-1 csésze aszalvány (nálam sk. aszalt meggy, kénezetlen mazsola és sk. aszalt alma, apróra vágott datolya, aszalt alma, aszalt szilva)
  • egy csipet só
  • 1/4 csésze zsiradék (kókuszzsír)
  • 1/4 csésze méz (nálam sk. bodza ízesítésű akácméz)
  • 1 ek fűszer (vaníliapor, fahéj)
Elkészítés:
  1. A száraz anyagokat elkeverem a nedves hozzávalókkal.
  2. Előmelegítem a sütőt, majd sütőpapíron szépen elterítem a müzlit. Érdemes kihagyni az aszalványokat, mert megéghetnek. Elég a kész granolához keverni.
  3. 150 fokon sütöm 10-15 percig, amíg ropogósra sül, és a magok is megpirulnak.
  4. Üvegbe vagy dobozba zárva tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése