2015. november 6., péntek

Sült paradicsomos tészta bazsalikommal

Minden a fagyasztóból került elő ehhez az ebédhez, és kb. 15 perc alatt kész is! Csodás érzés, hogy egy kicsit elővarázsolhatom még a nyarat egy-egy fogással. Újfent Stahl Juditnak mondok köszönetet a receptért, na meg a sült paradicsom ötletéért is, amelyből több adagot fagyasztottam le a nyáron.

Hozzávalók:

  • kagylótészta vagy valamilyen jó kis bordázott tészta
  • olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg sült paradicsom (fagyasztóból)
  • 3 dkg reszelt parmezán
  • 1 ek méz (elhagyható)
  • friss bazsalikomlevelek (fagyasztóból)
  • só, őrölt bors
Elkészítés:
  1. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
  2. A fokhagymát mozsárban összetörjük, majd megpároljuk olívaolajban. Amikor illatos, hozzáadjuk a sült paradicsomot. Én előzőleg felengedtem, mert fagyasztottam.
  3. Összesütjük, hozzáadjuk a bazsalikomot és a fűszereket, majd botmixerrel pépesítjük.
  4. Adhatunk hozzá egy evőkanál mézet is.
  5. Melegen tálaljuk reszelt parmezánnal.
Forrás: Stahl magazin különszám, 2015 májusa (L. Zsuzsa)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése