2015. november 13., péntek

Polenta torta fodros kellel és sárgarépával

Hozzávalók:

  • 20 dkg kukoricadara
  • víz/alaplé
  • 1-2 szál sárgarépa
  • egy nagy adag fodros kel (2-3 levélnyi)
  • 2 ujjnyi húsos szalonna
  • borsikafű
  • kakukkfű
  • kókuszzsír
  • sajt a tetejére
Elkészítés:
  1. A szalonnát apró kockára vágom, és lepirítom.
  2. A sárgarépát lereszelem, a fodros kelt a száráról letépkedem, majd apróra vágom.
  3. A kukoricadarát állandó kevergetés mellett sűrűre főzöm enyhén sós vízben (vagy alaplében).
  4. Közben a szalonnazsíron megpárolom a répát és a fodros kelt.
  5. A fűszereket a darába szórom, majd hozzáadom a zöldségeket.
  6. Kókuszzsírral kikent tepsibe simítom az egészet, majd sajttal megszórom, és megsütöm a sütőben.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése