2015. november 26., csütörtök

Krémleves kínai kelből

Készült a "mindent krémesítünk" jeligére.

Hozzávalók:

  • egy fél kínai kel szárával együtt
  • 2 burgonya
  • 2 csicsóka
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • víz
  • 1-2 dl rizstej
  • csipet őrölt kömény
  • zsiradék
Elkészítés:
  1. A zöldségeket meghámozom, felkockázom, a kelt csíkokra vágom. A szárakat vékonyabb csíkokra vágom.
  2. A hagymát és fokhagymát felaprítom, és kókuszzsíron megpárolom.
  3. Rádobom a burgonyát, a csicsókát, majd a káposzta vastagabb, erősebb részeit.
  4. Összesütöm, majd vízzel felöntöm.
  5. A végén, amikor a zöldségek puhára főttek, hozzáadom a zsenge kelleveleket, majd fűszerezem.
  6. Botmixerrel krémesítem, és egy kis rizstejet öntök hozzá.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése