2015. november 15., vasárnap

Indiai fűszerezésű sütőtökös-répás kosárka (vegán)

Ősziesítettem a cukkinis-sárgarépás kosárkáimat, és úgy tűnt, ízlett is nektek, mert gyorsan eltűntek a Márton-napi asztalról.

Hozzávalók (12 darabhoz):

A töltelékhez:

  • egy szelet sült sütőtök húsa
  • 1-2 szál sárgarépa
  • kókuszzsír
  • oregánó
  • kakukkfű
  • egy fej lilahagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • házi paradicsomlé
  • indiai curry fűszerkeverék (valószínűleg a link alatti összetevőkből áll, de pontosan nem tudom, mert zacskós kiszerelésben kaptam egy indiai piacról)
  • egy csipet fahéj


A tésztához:
  • 350 g liszt (nálam teljes kiőrlésű zabliszt (50 g) és sima tönkölyliszt (300 g) keveréke)
  • 1 tasak élesztő (instant)
  • 1 tk só
  • 1 tk cukor
  • 175 ml langyos víz
  • 2 ek napraforgóolaj 
  • szárított fűszernövények: oregánó, borsikafű
Elkészítés:

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát felaprítjuk, és kókuszzsíron megpároljuk.
  2. Jöhet rá az apróra vágott répa, majd összesütjük.
  3. Hozzáadjuk a sütőtök húsát, jól összekeverjük, majd beleöntjük a paradicsomlét.
  4. Fűszerezzük, és sűrű mártássá főzzük.
  5. A lisztet elkeverjük a többi hozzávalóval, majd szépen kézzel sima tésztává gyúrjuk 5-10 perc alatt. (Géppel 5 percig dagasztjuk.) Letakarjuk.
  6. A tésztából 12 egyforma méretű korongot készítünk, majd kézzel ellapítjuk mindegyiket, és muffinformába vagy ramekin tálkákba helyezzük, úgy hogy legyen peremük.
  7. Jól megrakjuk a zöldséges töltelékkel, és 180 fokon megsütjük kb. 25-30 perc alatt.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése