2015. november 4., szerda

Fűszeres zöldparadicsom-chutney

A dobozokban volt a héten zöld paradicsom, amelyet általában savanyúság készítéséhez szoktak felhasználni. Én most szeretnék valami izgalmasabbat mutatni nektek. Stahl Judit receptjét osztom meg veletek. Ez a chutney remekül illik húsokhoz, grillezett sajtokhoz és gombához. Élvezzétek!

Hozzávalók (5 dl):

  • 1 1/4 dl + 2 ek almaecet
  • 10 dkg + 2 ek barna cukor
  • 2 közepes zöld paradicsom, felkockázva
  • 1/2 fej hagyma, felaprítva
  • 7 dkg aranymazsola
  • 1 tk mustármag
  • 1 ek só
  • 1/2 tk őrölt bors
Elkészítés:

  1. Egy lábasban felforraljuk az ecetet a cukorral és 60 ml vízzel, majd oldódásig keverjük a cukrot.
  2. A többi hozzávalót is hozzáadjuk, és erős lángon felforraljuk.
  3. Kb. 15 perc alatt megfőzzük. Sűrű mártás állagot szeretnénk kapni.
  4. 2 hétig tárolhatjuk hűtőben.
Forrás: Stahl magazin különszám, 2015 májusa (L. Zsuzsa)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése