2015. október 8., csütörtök

Pak-choi stir-fry

A heti pak-choi-ból finom köretet készítek. Hirtelen sütöm wokban ázsiai módra.

Hozzávalók:

  • 2 szép pak-choi leveleire szedve, jól megmosva
  • 1 ek növényi olaj
  • 1 ek szójaszósz
  • 1/4 tk szezámolaj
  • 1/4 tk őrölt bors
  • 1/4 tk friss gyömbér, felaprítva
  • 2 gerezd fokhagyma, felaprítva
Elkészítés:
  1. A pak-choi-t mindig szedjük leveleire, és egyesével mossuk le a homokot a szárról, levelekről. Jól áztassuk le róla a koszt, majd aprítsuk fel.
  2. A hagymát és a gyömbért felaprítjuk, majd kezdhetjük is a sütést.
  3. Az olajat felforrósítjuk a wokban, és hozzáadjuk a hagymát és a gyömbért.
  4. Levesszük a lángot, és 1 percig pároljuk.
  5. Jöhet a pak-choi: kevergetjük, rázogatjuk sütés közben.
  6. Feljebb vesszük a lángot, és hozzáadjuk a többi hozzávalót.
  7. Magas hőmérsékleten, gyorsan megfonnyasztjuk a pak-choi-t, de azért igyekszünk nem tönkretenni mindent, ami értékes benne, így nem sütjük sokáig.
  8. A végén adhatunk még hozzá mogyorót, diót vagy mandulát is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése