2015. szeptember 21., hétfő

Rakott spenót/mángold gabonával

Remek lehetőség, hogy egy kis maradék gabonával kombinálva ízletes és egészséges fogást készítsünk.

Hozzávalók:

  • 1 bögre barna rizs/köles/kuszkusz/barna bulgur vagy vegyesen (nálam maradék barna rizs és 1 marék köles)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 csomag állandó spenót/mángold szárral együtt
  • fél pohár natúr joghurt
  • 1 marék házi sonka
  • libazsír
  • parmezán
Elkészítés:
  • A rizst megfőzzük bő vízben.
  • Ha kölesből készítjük, azt nem is kell külön főznünk.
  • A hagymát megpároljuk a libazsíron, majd a kockára vágott házi sonkát is megpirítjuk. Ez sóban érlelt, így nem sózom meg az ételt.
  • A kölest is hozzáadom, lepirítom, majd háromszoros vízzel felöntöm, és addig főzöm, amíg fel nem veszi az egész vizet.
  • Közben a mángoldot/spenótot megtisztítom, a szárakat levágom, felkockázom, és a fövő köleshez adom. A leveleket felcsíkozom.
  • A maradék rizst ekkor hozzákeverem a köleshez, majd jöhet bele a fél pohár joghurt.
  • Egy tűzálló tálat kizsírozok, és alulra leterítek egy réteg spenótot/mángoldot, majd erre jön egy adag gabonás massza, majd újra mángold/spenót, és végül újra massza.
  • Parmezánt reszelek a tetejére, és 180 fokra előmelegített sütőben összesütöm.
Forrás: Lengyel Zsuzsa


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése