2015. szeptember 23., szerda

Pikáns pórés krumplisaláta tatárhagymával

Ez egy igen különleges kis krumplisaláta: semmi majonéz, és mégis hihetetlenül krémes az állaga!

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 1 egész póréhagyma (zöld részekkel együtt)
  • 2 ek dijoni mustár
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 ek borecet
  • 1-2 csurgatás méz
  • 1 marék tatárhagyma (vagy petrezselyem)
  • bors
Elkészítés:
  1. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk/karikázzuk, és puhára főzzük sós vízben.
  2. A póréhagymát megtisztítjuk, mégpedig úgy, hogy hosszában bevágjuk, és kimossuk a rétegekből a homokot, majd felkarikázzuk.
  3. A krumpli vizében, ha már kiszedtük, megfőzzük a pórét.
  4. Leszűrjük, majd botmixerrel pürésítjük a többi hozzávalóval együtt.
  5. A krémes hagymát összeforgatjuk a krumplival, és meghintjük a zöldfűszerrel. 
  6. Véleményem szerint egy pár óra hűtős "érlelés" után a legfinomabb, hidegen. Tálalhatjuk azonban melegen is.
Forrás: Stahl magazin nyári különszáma (L. Zsuzsa)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése