2015. szeptember 29., kedd

Marha jó cékla-répa fasírt

A nevét az adta, hogy a színe alapján olyan mintha marhahúsból készült volna. Minden kedden préselek egy adag zöldség/gyümölcslevet, de a visszamaradt száraz rostokért viszont fáj a szívem (hiszen az a malacok jussa általában). Most viszont nem engedtem ki őket a konyhából, hanem inkább zöldséges fasírt formájában születtek újjá!

Hozzávalók
Ilyen a belseje

  • 1 nagy cékla
  • 3 nagy sárgarépa
  • 3 tojás
  • 2 nagy marék zabpehely
  • só, bors (legközelebb zöldfűszer is kerül bele, snidling, petrezselyem)
  • 1 fej fokhagyma
  • zsemlemorzsa

Elkész­ítés
Előkészítve sütésre

  1. A cékla és répa levét kipréselem és megiszom :) 
  2. A visszamaradt zöldségrosthoz hozzákeverem a három tojást, az áttört fokhagymát és az előre forróvízbe beáztatott zabpelyhet (ragadjon de ne tocsogjon!) Ha nagyon nedves lenne a fasírt keverékünk akkor a zsemlemorzsából bele is keverhetünk.
  3. Vizes kézzel formázzuk, hempergetjük a morzsában majd bő olajban kisütjük. 
  4. Most pedig jöjjön a reklámszöveg: Húsevő férfiakat is megtévesztő szín és ízvilága garantált sikert jelent az egész családnál :)))
Forrás: Kiss-Kovács Orsolya

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése