2015. augusztus 30., vasárnap

Sült paradicsom (eltevős)


A paradicsomdömping idején sokszor csak megmosva, egészben fagyasztom le a


paradicsomokat télire. Megmosva, bezacskózva sokáig eláll így.


Most egy újabb fantasztikus és egyszerű módjára bukkantunk a paradicsom felhasználásának. Levesekhez, lasagnéhoz, tésztához, mártásokhoz tehetjük el a fagyasztóba.


Hozzávalók:
  • olívaolaj
  • paradicsom egészben
  • kakukkfű
  • frissen őrölt bors
Elkészítés:


  1. A paradicsomokat megmossuk, egészben hagyjuk, és egy tepsibe sorakoztatjuk őket.
  2. Olívaolajjal meglocsoljuk, kakukkfűvel megszórjuk, sózzuk és borsozzuk, majd 230 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
  3. Kb. 45 perc alatt elkészül. Az előkészület nem vesz igénybe 5 percnél többet.
  4. Akkor van kész, amikor a paradicsom leve elkezd bugyogni.
  5. Hagyjuk kihűlni, majd feldarabolhatjuk, és bezacskózva mehet a fagyasztóba, ahol fél évig eláll.
  6. Hűtőben kb. 3 napig áll el.
Forrás: Stahl magazin különszám (L. Zsuzsa)

1 megjegyzés: