2015. augusztus 22., szombat

Karalábékrémleves kölessel

Egyszerű kis krémleves egy egész karalábéból.

Hozzávalók:
  • 1 óriás karalábé
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 1 marék megmosott köles
  • olaj/kókuszzsír
  • egy fej lilahagyma
  • tárkony
  • borsikafű
  • víz és rizstej vagy tejszín
Elkészítés:
  1. A hagymát olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott répát és karalábét. Néhány perc alatt összesütjük, majd hozzáadjuk a megmosott kölest.
  2. Felöntjük annyi vízzel és rizstejjel, hogy ellepje.
  3. Fűszerezzük, majd puhára főzzük a zöldséget.
  4. A legvégén turmixoljuk.
     
Forrás: Lengyel Zsuzsa 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése