2015. augusztus 18., kedd

Almás karaj

Nagyon kellemes és jól előkészíthető feltét. Pontos hozzávaló mennyiséget nehéz meghatározni, de kb. 1 dl tejfölhöz kell egy csipet só és egy csipet curry.

Hozzávalók
  • kb. 60 dkg kicsontozott sertéskaraj
  • néhány szem alma
  • 30-40 cm póréhagyma
  • 2,5-3 dl tejföl
  • só, curry
  • grillfűszer

Elkész­ítés
  1. A hússzeleteket fűszerezzük a grillfűszerrel és rakjuk egymás mellé egy jénai tálba úgy, hogy ne fedjék egymást. Külön olajozni, zsírozni nem szükséges, a húsban van elég.
  2. Néhány szem almát kockázzunk fel (én hámoztam is) és borítsuk be vele a hússzeleteket egy rétegben.
  3. A pórét mossuk, karikázzuk és ezt is terítsük a húsokra.
  4. A tejfölt keverjük ki egy kis sóval és egy kis curryvel, majd vonjuk be vele a szeleteket.
  5. 180 fokos sütőben süssük készre (kb. 40 perc)
Forrás: F. Nagy Angéla: Szinglik szakácskönyve

1 megjegyzés: