2015. július 14., kedd

Zöldséges tészta Alfredo szósszal

Sült zöldségek tésztával és egy mennyei petrezselymes szósszal. Most is úgy jártam, mint már korábban számtalanszor: kitalálom, hogy készítek egy isteni tejszínes-petrezselymes mártást, és amikor rákeresek a neten, hogy ötleteket merítsek, felfedezem, hogy az olaszok ezt már jóval hamarabb kifőzték. Bár nem hinném, hogy ők sült céklával és karalábéval eszik. Az Alfredo szósznak története van; a tálalása is "különleges", és ahogy látom, az elkészítése is receptről receptre változik.

Hozzávalók:
  • egy egész karalábé
  • egy szál sárgarépa
  • egy cékla
  • egy fej vöröshagyma
  • olívaolaj
  • kedvenc tésztánk, valami szép kagyló formájú vagy barázdált tészta (hogy a szószt felvegye)
  • az öntethez: egy csokor petrezselyemzöld, 3-4 dl tejszín, egy kis vaj, sok-sok parmezán
Elkészítés:
  1. Főzzünk ki egy nagy adag tésztát enyhén sós vízben.
  2. A zöldségeket meghámozzuk, és nagyon apró darabokra vágjuk. Ez a legmacerásabb része az elkészítésnek.
  3. Majd a pici zöldségkockákat olívaolajon megpároljuk, megsütjük. Én wokot szeretek használni erre a célra. A hagymával kezdjünk, majd jöhet a többi zöldség is. Kevergetve süssük!
  4. Enyhén megsózzuk a zöldséget.
  5. Egy lábaskában vajat olvasztunk meg, és rádobjuk az egész csokor petrezselyemzöldet, amelyet korábban szintén felaprítottunk. Megpároljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt és a reszelt parmezánt, és amikor a szósz besűrűsödött, elzárjuk a gázt. Folyamatos kevergetés mellett főzzük, nehogy leégjen!
  6. Ezt a mártást csak közvetlenül evés előtt szedjük a zöldséges tésztára.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése