2015. július 20., hétfő

Snidlinges-petrezselymes kenyércsigák

Jól behűtött paradicsom-salátával pompás vacsora. Ráadásul elnyelte az egész csokor snidlinget...

Hozzávalók
  • A tésztához:
    • 240 ml víz
    • 25 g vaj
    • 1 ek cukor
    • 1,5 tk só
    • 450 g fehér kenyérliszt
    • 2 ek tejpor
    • 1 tk instant élesztő
  • A töltelékhez:
    • 2 ek olívaolaj
    • 1 kisebb vöröshagyma apróra vágva
    • 1 gerezd zúzott fokhagyma
    • 3 ek friss metélőhagymaszár apróra vágva
    • 2 ek apróra vágott petrezselyem

Elkész­ítés
  1. A tésztához valókat vagy kenyérsütőgépben vagy robotgéppel (jobb erőben lévők puszta kézzel akár :D ) megdagasztjuk, majd kb. 30x23 cm-es téglalappá nyújtjuk.
  2. Ha gép dolgozik helyettünk, közben el tudjuk készíteni a tölteléket: az olívaolajon megdinszteljük a hagymát, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a fokhagymát és a zöldfűszereket.
  3. A hagymás keveréket a kinyújtott tésztára tesszük, majd a hosszabb oldalával feltekerjük és 8 db-ra vágjuk.
  4. Egy 23 cm-es formát kiolajozunk, ebbe ültetjük a csigákat és lefedjük olajos fóliával, majd így kelesztjük 40 percig vagy míg a duplájára dagad.
  5. 220 fokos sütőben készre sütjük.
Forrás: Jacqueline Bellefontaine: 100 újabb recept kenyérsütőgéphez

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése