2015. július 27., hétfő

Pestós csiga

Gyorsan elkészíthető vendégváró falatok Erikától.

Hozzávalók:
  • egy csomag leveles tészta (500 gramm)
  • pestó 
  • reszelt parmezán vagy ki, milyet szeret
  • tojás a kenéshez (elhagyható)
Elkészítés:
  1. A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk és megkenjük pestóval, majd megszórjuk reszelt sajttal. 
  2. A hosszabbik oldaláról elkezdjük felhajtani. 
  3. Célszerű ügyelni arra, hogy viszonylag szoros legyen a tekercs. Amennyiben mégis lazára sikerült volna a tekercselés, akkor egy picit még megcsavarjuk, megnyomkodjuk, majd felszeleteljük.
  4. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk és lapjával rásorakoztatjuk a pestós szeleteket. 
  5. Tojással megkenhetjük a tetejét, de ez el is hagyható. 
  6. Ismételten megszórjuk egy kis sajttal, és előmelegített sütőben kb. 160-180 fokon szép pirosra sütjük.
  7. Jó étvággyal elfogyasztjuk.
Forrás: Terhes Erika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése