2015. július 17., péntek

Penne fokhagymás paradicsomban

Jó sok paradicsomot felvesz és nagyon-nagyon finom, ráadásul egyszerű. Inkább tésztás paradicsom, mint fordítva.

Hozzávalók
  • 1 kg érett paradicsom
  • 20 dkg penne tészta
  • 1 dl tejszín vagy tejföl
  • 3 evőkanál olaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 csokor zellerzöld
  • ízlés szerint só és őrölt bors
  • a tetetjére 10 dkg reszelt parmezán vagy ementáli sajt

Elkész­ítés
  1. A sütőt melegítsük elő 200 °C fokra.
  2. A megmosott paradicsomot negyedekre vágjuk és egy mély tepsibe tesszük. Ráöntjük az olajat, a tejszínt, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a zöldfűszereket, a fokhagymát és a száraz (igen, főzetlen) tésztát.
  3. Kissé összekeverjük és befedjük. A forró sütőben kb. 1 órán át pároljuk az ételt. Mire letelik az idő, a fűszeres paradicsom ízes leve a tésztába szívódik.
  4. A fedőt levéve rászórom a reszelt sajtot, és ráolvasztom a tésztára.
Forrás: Frank Júlia: Zöldséges ételek nem csak vegetáriánusoknak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése