2015. július 24., péntek

Kapros-tökös quiche

Egy egész tököt felvett ez a finom pite, amelyet a napokban álmodtam meg.

Hozzávalók a tésztához:


  • 25 dkg liszt (teljes kiőrlésű + sima búzaliszt)
  • 12,5 dkg vaj
  • 1-2 ek hideg víz
A töltelékhez:
  • 1 főzőtök
  • 1 hagyma
  • 3-4 marék kapor (fagyasztóból)
  • 10 dkg fetasajt
  • 3 tojás
  • borsikafű
  • parmezán a tetejére

Elkészítés:
  1. A tésztát összegyúrjuk, majd hűtőben pihentetjük egy 20 percet. Kinyújtjuk, kivajazott és kilisztezett piteformába tesszük, majd vaksütéssel félig megsütjük. Sütés előtt villával megszurkáljuk.
  2. A tököt lereszeljük, besózzuk, majd kicsavarjuk miután levett engedett.
  3. A hagymát felaprítjuk, olívaolajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a tököt, és néhány percig pároljuk.
  4. A maradék hozzávalót összekeverjük a tökös-hagymás masszával, és a félig sült tésztára halmozzuk. Elsimítjuk, és 180 fokon megsütjük.
  5. A kaprot és a borsikafüvet a pite tetejére szórjuk.
  6. Félidőben a tetejét sajttal megszórjuk.
Forrás: Lengyel Zsuzsa




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése