2015. július 20., hétfő

Hamis rác ponty patisszonból

A szerző szerint teljesen olyan az íze, mint a rác pontyé. Mivel ponttyal régen ettem, ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom, de tény, hogy finom, ráadásul jó sok zöldség felhasználásával készül.

Hozzávalók
  • 1 kg héjában főtt burgonya
  • 40 dkg patisszon
  • 10 dkg füstölt szalonna vagy
    • 5 dkg füstölt szalonna és 5 dkg szeletelt bacon
  • 2 dl tejföl
  • 3 zöldpaprika
  • 2 paradicsom (nekem több fedte le)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál só
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 1 mokkáskanál reszelt citromhéj

Elkész­ítés
  1. Először készítsük elő:
    • A patisszont tisztítsuk meg. Ha zsenge, hagyhatjuk benne a magját, ha nem akkor kimagozzuk, felszeleteljük, besózzuk.
    • A főtt burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk.
    • A zöldpaprikát mosás után kicsumázzuk és szeleteljük.
    • A paradicsomot karikára szeljük.
    • A vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk. (ahogy a képen látszik, ezt a részt nem olvastam el :D )
    • 5 dkg füstölt szalonnát nagyon apróra vágunk.
  2. A felaprított szalonnát olvasszuk zsírjára és fonnyasszuk meg rajta a vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva keverjük bele a fokhagymát is.
  3. Egy közepes nagyságú tepsit terítsünk be a burgonya felével, sózzuk, majd jöjjön rá a patisszon. Ezt borsozzuk, citromhéjjal megszórjuk, majd ráöntjük a megfonnyasztott hagyma felét. Betakarjuk a fele zöldpaprikával és paradicsommal. Ismét sózzuk, majd
  4. Jön a burgonya másik fele. Sózzuk, majd elosztjuk rajta a maradék paradicsomot, paprikát, ráhintjük a hagymát végül betakarjuk a nagyon vékonyra szelt szalonnával. Rálocsoljuk a tejfölt.
  5. Letakarva forró sütőbe toljuk. 40 percig közepes lángon pároljuk, majd a fedelét levéve megpirítjuk.
Forrás: Frank Júlia: Zöldséges ételek nem csak vegetáriánusoknak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése