2015. július 8., szerda

Cukkinis-sárgarépás kosárkák

Igazi mutatós piknik kajcsi. Babakézben is remekül áll. Nagy sikere volt. Nagyon jól variálható bármilyen apróra vágott zöldséggel. Finom lehet a tetején  szalonnakockákkal vagy sonkadarabkákkal is.

Hozzávalók (12 darabhoz):



A töltelékhez:


  • 30 dkg cukkini
  • 30 dkg sárgarépa
  • olaj
  • bors
  • 150 g tejföl vagy ugyanennyi tejszín
  • 1 ek keményítő
  • egy marék petrezselyem zöldje
  • borsikafű
  • parmezán


A tésztához:
  • 350 g liszt (nálam tönköly és sima búzaliszt keveréke)
  • 1 tasak élesztő (instant)
  • 1 tk só
  • 1 tk cukor
  • 175 ml langyos víz
  • 2 ek napraforgóolaj 
  • szárított fűszernövények: oregánó, borsikafű
Elkészítés:
  1. A zöldségeket megtisztítjuk, nagyon apró darabokra vágjuk, és wokban/serpenyőben pici olajon 5 perc alatt puhára sütjük.
  2. Petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük.
  3. A lisztet elkeverjük a többi hozzávalóval, majd szépen kézzel sima tésztává gyúrjuk 5-10 perc alatt. (Géppel 5 percig dagasztjuk.) Letakarjuk.
  4. A tejfölt/tejszínt elkeverjük a keményítővel, és a zöldséghez keverjük.
  5. A tésztából 12 egyforma méretű korongot készítünk, majd kézzel ellapítjuk mindegyiket, és muffinformába vagy ramekin tálkákba helyezzük, úgy hogy legyen peremük.
  6. Jól megrakjuk a zöldséges töltelékkel, és a tetejét megszórjuk parmezánnal.
Forrás: Kelt tésztás finomságok - Dr. Oetker (Lengyel Zsuzsa)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése