2015. július 26., vasárnap

Bruschetta - ahogy Zsuzsa készíti

Ezt az egyszerű előételt évek óta csak így vagyok hajlandó elkészíteni. Szuper reggelire vagy vacsorára.

Hozzávalók (2 személyre):
  • finom rusztikus kenyér/zsemle/bagett
  • olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4-5 paradicsom
  • 1 löttyintés balzsamecet
  • őrölt bors
  • friss bazsalikomlevelek
Elkészítés:
  1. A kenyeret megpirítjuk, fokhagymával finoman bedörzsöljük, majd olívaolajjal meglocsoljuk.
  2. A paradicsomokat kis kockára vágjuk.
  3. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, rádobjuk a paradicsomot.
  4. Hozzáadjuk a maradék fokhagymát, amelyet nagyon vékonyan felszeletelünk.
  5. Picit megsózzuk, borsozzuk, majd pár perc alatt összesütjük. Csak annyira, hogy a paradicsom levet engedjen, és kicsit összeessen.
  6. A bazsalikomlevelet hozzáadjuk, megkavarjuk, majd a paradicsomos feltétet a kenyérre halmozzuk.
  7. Feta sajttal kiegészítve isteni!
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése