2015. június 17., szerda

Borsófasírt (baba-mama verzióban)

Hozzávalók:

  • 20-30 dkg zöldborsó
  • apró szemű teljes kiőrlésű zabpehely
  • reszelt hagyma
  • borsikafű
  • kókuszzsír
  • zsemlemorzsa
Elkészítés:
  1. A zöldborsót pár perc alatt megpároljuk, majd botmixerrel pürésítjük.
  2. A zabpelyhet leforrázzuk, enyhén megsózzuk, fűszerezzük, majd néhány percre lefedjük, hogy megszívja magát.
  3. A borsópürét hozzákavarjuk a pehelyhez, hozzáadjuk a lereszelt hagymát (a gyerekek adagjából ezt kihagyjuk), majd golyókat formázunk, zsemlemorzsában meghempergetjük, és kókuszzsírban kisütjük.
  4. Bulgurral nagyon finom.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése