2015. május 15., péntek

Zöldséges tésztafelfújt sonkával

Remek lehetőség a maradékok felhasználására. Mehet bele kicsit fonnyadtabb levél, maradék tészta, bármilyen zöldség.



Hozzávalók:

  • 25 dkg orsótészta/kagylótészta
  • őrölt bors
  • néhány szelet sonka (házi érlelt)
  • 3 tojás
  • 2 dl tej/rizstej/tejszín
  • reszelt szerecsendió
  • 50 dkg spenót
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • 2 ek hideg vaj/olívaolaj
  • nálam került még bele: picit fonnyadt rukkola, 2 újhagyma, 3-4 darab retek

Elkészítés:
  1. A tésztát kifőzzük sós vízben.
  2. A spenótot megtisztítjuk, megdinszteljük. (Én egyben szoktam megdinsztelni mosás után, így van egy hétre való spenótom, amiből kedvemre főzök gyorsan.)
  3. A többi zöldséget megtisztítjuk, felaprítjuk.
  4. A tojást és a tejet összekeverjük. Fűszerezzük.
  5. A zöldségeket a tésztához keverjük, majd egy tűzálló tálba tesszük.
  6. Végül leöntjük a tojásos masszával, megszórjuk zsemlemorzsával, és 180 fokon 25-30 percig sütjük.
  7. Ha a zsemlemorzsa túlságosan pirulna, takarjuk le alufóliával.
Forrás: A legjobb családi szakácskönyv (Dagmar Von Cramm)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése