2015. május 8., péntek

Spenótos-spárgás zabfasírt lurkóknak

Hogy a picikéink is élvezhessék a zöld csodákat, íme egy só-, tojás- és tejmentes fasírt a kis kezükbe. Egy kis reszelt hagymával, mustárral, házi kecsappal azonnal "felnőtt" étekké alakítható.

Hozzávalók:

  • 10 dkg zabpehely
  • forró víz
  • 1 löttyintés házi paradicsomlé
  • oregánó
  • kakukkfű
  • borsikafű
  • fűszerkömény
  • egy marék megdinsztelt spenót
  • 1-2 szál spárga lereszelve
  • kókuszzsír/zsír/olívaolaj
  • sütőpapír
Elkészítés:

  1. A zabpehelyhez keverem a fűszereket, majd leforrázom, és állni hagyom.
  2. Hozzáadom a spenótot, a spárgát, és egy evőkanál zsiradékot, majd sütőpapírra porciózom, kissé lenyomkodom, hogy olyan lapcsánka formájúak legyenek, majd a sütőben 180-200 fokon megsütöm őket.
  3. Esetleg egy néhány csepp olívaolajjal is meglocsolhatjuk.
  4. Valamilyen egyszerű paradicsomos mártogatóssal kínálhatjuk a nagyobbaknak.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése