2015. május 14., csütörtök

Spárgás tésztasaláta almaecetes dresszinggel

Sokszor főzök úgy, hogy megnézek vagy egy tucat receptet, majd az ötleteket vegyítve elkészítem a saját szájízem szerint az ételt. Már csak azért is érdemes viszont sokat olvasgatni más receptjeit, mert az ember valahogy bátrabban fűszerez, vagy éppen válogat össze izgalmas alapanyagokat.

Hozzávalók:
  • 2-3 marék zöldborsó (fagyasztóból)
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 1 kiló spárga
  • őrölt bors
  • 1-2 dl házi paradicsomlé
  • koriander zöldje
  • rukkola
  • kagylótészta
  • olívaolaj
A dresszinghez:
  • 3 mogyoróhagyma
  • 1 rész almaecet
  • 3 rész olívaolaj
  • csipet só
  • pici juharszirup
  • oregánó


Elkészítés:
  1. A tésztát megfőzzük sós vízben, leszűrjük, félretesszük.
  2. A sárgarépát megtisztítjuk, hosszanti csíkokra vágjuk, és a wokban melegedő olajra dobjuk.
  3. A spárgát megtisztítjuk, a szokásos módon lepattintjuk az öreg részeket, majd néhány centis darabokra vágjuk, és a wokba dobjuk. Összesütjük a répával.
  4. Fűszerezzük, majd a zöldségeket puhára sütjük rövid idő alatt.
  5. Rádobjuk a felaprított koriandert és rukkolát, megkeverjük, és hagyjuk, hogy összeessenek a levelek.
  6. Jöhet a tészta. 
  7. Közben paradicsomlével meglocsoljuk az ételt, és összesütjük.
  8. Az öntetet összeállítjuk: a mogyoróhagymát nagyon apróra vágjuk, majd az ecethez hozzáadjuk a fűszerek, a juharszirup kíséretében. Végül cseppenként, kézi habverővel kevergetve mehet bele az olaj is (emulzió). (Bővebben erről olvashatsz itt.)
  9. A tésztát végül nyakon öntjük a dresszinggel, és egy éjszakát pihentetjük a hűtőben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése