2015. május 29., péntek

Mizunás sült rizs

Egy kaliforniai zöldségközösség (CSA) web oldalán találtam ezt a receptet, sok más, izgalmas recept mellett. Nagyon jól lehet kimaradt főtt rizst felhasználni hozzá.

Hozzávalók
  • 1 nagy sárgarépa
  • 1/4 csésze mogyoróhagyma/salotta
  • 1/2 tk + 1 ek szőlőmagolaj
  • 1/8 tk kínai ötfűszer
  • 3 csésze főtt rizs, néhány órára behűtve (itt a csésze mértékegység)
  • 1 ek szezámolaj
  • 1 ek rizsecet
  • 2 ek tamari szósz/szójaszósz
  • 1 csokor mizuna
  • 1 csokor újhagyma

Elkész­ítés
  1. A sárgarépát tisztítás után apróra kockázzuk, az újhagymát felkarikázzuk, a mizunát felaprítjuk. A mogyoróhagymát finomra vágjuk
  2. A wokban felforrósítjuk a fél teáskanál olajat és a répát meg a mogyoróhagymát dobva-rázva sütjük, amíg barnulni nem kezd (kb. 5 perc)
  3. Hozzákeverjük az ötfűszert, majd kiszedjük a wokból a zöldségeket.
  4. A wokba öntjük a többi olajat és dobva-rázva sütjük a rizst, amíg el nem kezd melegedni (kb. 3 perc)
  5. Hozzáadjuk a rizsecetet, a szójaszószt és a zöldségeket és tovább sütjük még néhány pecig, míg minden jól át nem sül.
  6. Elzárjuk a hőt, belekeverjük a mizunát és az újhagymát és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése