2015. május 5., kedd

Majorannás gombaleves

Nagyon finom ez a majorannás gombaleves és rengeteg lesz belőle, ráadásul gyorsan készen van és a folyadékbevitelünket is növeljük vele.

Hozzávalók
  • Ízlés szerint gomba, én úgy 20-25 dkg csiperkét, barna csiperkét és laskát tettem bele vegyesen
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál olaj
  • 8 dl húsleves alaplé
  • 2-3 szál friss majoránna, vagy valamennyi szárított
  • só, bors
Elkész­ítés
  1. A vöröshagymát dinszteljük meg az olajon, majd adjuk hozzá az ízlés szerint felaprított gombát. Sózzuk, borsozzuk és pároljuk meg.
  2. Amikor a gomba már puha, engedjük fel a húslevessel és forraljuk fel.
  3. A tejfölben keverjük ki a lisztet, habarjuk be vele a levest és ízesítsük majorannával, majd így forraljuk fel még utoljára.
Beküldő: Fülöp Judit

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése