2015. május 4., hétfő

Erdei gomba Stroganoff módra

A forrás szakácskönyv magyar kiadását csak azoknak ajánlom, akik képesek a sok félrefordításból vissza következtetni az angol eredetire. Egyébként a receptek kiválóak lennének, ez is nagyon finom.

Hozzávalók
  • 2 evőkanál olivaolaj
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 550 g vegyes erdei gomba (én laskát és két féle csiperkét használtam)
  • 2 vöröshagyma
  • 3 evőkanál fehérborecet
  • 6 evőkanál száraz fehérbor
  • 3 dl tejszín
  • 1,5 dl kész gombaleves alap
  • 3-4 db csemegeuborka hosszában vékonyra szeletelve
  • 1 teáskanál dijoni mustár
Elkész­ítés
  1. Az ízlés szerint felaprított gombákat forgassuk meg a pirospaprika felében és sózzuk meg őket. Közben egy serpenyőben hevítsük fel az olajat.
  2. Süssük az olajon a gombát és a felaprított vöröshagymát pár percig. Öntsük hozzá az ecetet és a bort és forraljuk fel. Keverjük bele a gombalevest és a tejszínt, az uborkát a mustárt és a maradék paprikát.
  3. Főzzük jó sűrűre és ízesítsük.
Forrás: Paul Gayler: Vegetáriánus ételek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése