2015. május 24., vasárnap

Céklás epres turmix

A zöld turmixok mellett a céklát is kár lenne parlagon hagyni. Ihatjuk turmixnak, de lehet belőle jégkása vagy jégkrém is. Plusz édesítés nem kell hozzá, a gyümölcsök-zöldség önmagában elég édes.

Hozzávalók 2 személyre
  • 550 g eper lecsumázva
  • 2 narancs meghámozva és elnegyedelve (vagy 6 evőkanál rostos narancslé)
  • 2 édes alma, negyedelve
  • 1 nagy vagy 2 kis cékla (kg. 150 g a szálak és a gyökér nélkül)
  • 1 kis citrom meghámozva

Elkész­ítés
  1. A céklát nagyon vékony szeletekre vágjuk és az összes többi hozzávalóval turmixgépbe vagy csigás ivólé készítőbe tesszük, összeturmixoljuk.
  2. A végső formájától függően poharakba töltjük vagy kifagyasztjuk.
Forrás: Zoku: The Art of Slush (Fülöp Judit)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése