2015. március 16., hétfő

Snidlinges sertésborda

Nagyon kellemes ez az étel sok szempontból: rendkívül kevés munkát igényel, jól előkészíthető az a kevés is, és nem másodlagos, de nagyon finom.

Hozzávalók
  • 8 szelet kicsontozott sertéskaraj
  • 1 evőkanál olaj a tepsi kikenéséhez
  • 2 csomó metélőhagyma felaprítva
  • A mártáshoz:
    • 1 dl olaj vagy 5 dkg vaj
    • 0,5 dl borecet
    • 0,5 dl ketchup vagy 1 evőkanál paradicsompüré
    • 1 teáskanál mustár
    • csipet cukor
    • só, őrölt bors
Elkész­ítés
  1. A kivert, besózott hússzeleteket egymás mellé, vagy félig egymásra borítva a vékonyan kiolajozott tepsire, vagy olajozott alufóliára fektetjük.
  2. Kikeverjük a mártást a fenti hozzávalókból és megkenjük vele a hússzeleteket, végül rászórjuk a metélőhagymát.
  3. A tepsit alufóliával befedjük és a húst 200 °C-os sütőben 40-50 perc alatt puhára sütjük.
Forrás: F. Nagy Angéla: A család szakácskönyve

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése