2015. március 18., szerda

Rizottó céklával és lilahagymával (tejmentesítve)

Rizottó tejmentesen? Éppenséggel lehetséges. :))) Ha valakinek a tej nem okoz gondot, ki ne hagyja a vajat és a parmezánt, de én itt most a diétás változatot publikálom. Íme:

Hozzávalók:

  • 20-30 dkg arborio rizs (nem a reklám helye, de nekem a Spar márkájú eléggé bejött)
  • 2-3 db cékla
  • 3 ek balzsamecet (lehet bor is)
  • 2-3 ek kókuszzsír
  • 2-3 fej lilahagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 liter alaplé (maradék húsleves/zöldségleves)
  • bors
  • kakukkfű
  • olívaolaj
  • sütőpapír
Elkészítés:

  1. A céklákat megfelezzük, picit megsózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel bőven megszórjuk, majd mehet a sütőbe olívaolajos locsolást követően. Sütőpapírt tehetünk alá. Puhára sütjük kb. 30-40 perc alatt.
  2. Ezt követően a céklát botmixerrel pépesítjük.
  3. A hagymákat megdinszteljük a 2-3 ek kókuszzsíron.
  4. A rizst a hagymás olajon kevergetés mellett lepirítjuk, majd egy-egy evőkanál húslevest szedünk rá, és folytonos kevergetés mellett megfőzzük.
  5. A lét pótolgatva főzzük a rizst.
  6. Végül hozzákeverjük a céklapürét, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük az egész rizottót.
  7. Esetleg fedő alatt pihentetjük még egy picit a láng elzárása után.
Forrás: Lengyel Zsuzsa


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése