2015. február 11., szerda

Nem update káposzta wokban

Adott egy fej káposzta és néhány rúd boldog kolbász, egy kis megmaradt szalonna, és még pár olyan hozzávaló, amelynek minden hűtőben lennie kell!

Hozzávalók:
  • 1 fej káposzta
  • pár centi házi kolbász
  • néhány szelet kolozsvári szalonna
  • kevés só
  • bors
  • borsikafű
  • 1-2 ek mustár
  • 1-2 ek (házi) paprikakrém
  • 3-4 ek (házi) ketchup vagy paradicsomlé
  • egy csurgatás méz
Elkészítés:

  1.   A káposztát laskára vágjuk vagy lereszeljük. (Én nem szoktam a reszeléssel bajlódni, ha nem káposztás tészta készül.)
  2. A szalonnát felkockázzuk, a forró wokba dobjuk, lepirítjuk.
  3. Majd erre mehet a felvágott káposzta és a felaprított kolbász.
  4. Nem sózom a káposztát, hanem inkább egy kis vizet és paradicsomlét öntök alá.
  5. Pici méz, fűszerek, mustár, kevergetés, és kb. 10-15 perc alatt kész is az ebéd.
  6. Kenyérrel vagy főtt burgonyával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése